تجارت الکترونیک

صادرات

شنبه, ۶ آبان ۱۳۹۶، ۰۴:۱۶ ب.ظ


بررسی های علمی ثابت کرده است که رشد اقتصادی کشورها به دلایلی چند با صادرات آن ها ارتباط دارد.

صادرات

صادرات

بررسی های علمی ثابت کرده است که رشد اقتصادی کشورها به دلایلی چند با صادرات آن ها ارتباط دارد. روند روبه رشد تجارت جهانی با بهره­گیری از استراتژی های فعال تجاری، انقلاب در فناوری اطلاعات و ارتباطات و به طبع آن تجارت الکترونیکو همچنین رفع موانع در سطوح بین المللی، شتاب فزاینده ای یافته است، بنابراین حضور در تجارت جهانی نیاز به توجیه ندارد. صادرات در لغت به معنای انتقال کالا یا ارسال و فرستادن کالا از جایی به جای دیگر چه در داخل کشور و یا از داخل به خارج از کشور است. به عبارتی دیگر صادرات عبارت است از ارتباط و کارکردن با بازارهای حرفه ای و حرفه ای های بازار در آن سوی مرزها. صادرات نقطه آغاز ارتباط برقرار کردن با دیگران است و همچنین صادرات برای کسب درآمد ارزی حاصل می شود و در برقراری موازنه تجاری و ایجاد تعادل اقتصادی کمک شایانی می نماید. صادرات یکی از مهم ترین گام های اولیه سازمان ها برای توسعه و سرمایه گذاری جهت ورود به بازارهای جهانی و گسترش فعالیت های بین المللی آن ها است. صادرات، متداول ترین، ساده ترین و راحت ترین راهبرد جهانی شدن شرکت های کوچک و متوسط است. توسعه صادرات عامل اصلی ارتقای سطح درآمد افراد یک جامعه محسوب می شود. خصوصا زمانی که تقاضا در بازار داخلی کاهش می یابد، صادرات مهمترین راهبرد برای بهبود درآمد و سطح رفاه عمومی جامعه است.

 

انواع صادرات

در یک تقسیم بندی کلی صادرات به دو صورت صورت می گیرد.

الف. صادرات مستقیم: شرکت هایی که خریداران خارجی، آنان را تشویق به صادرات می کنند، معمولا از این روش استفاده می کنند. به علاوه فروشندگانی که صادرات آنان آن قدر افزایش یافته که می توانند هزینه های اداری سازمان صادراتی خود را بر عهده بگیرند، نیز از این روش استفاده می کنند. صادرات مستقیم به اشکال زیر انجام می شود:

  • نمایندگان صادراتی: واسطه خریدار است که در کشور صادرکننده، کالایی را از فروشنده خریداری می کند و کارمزد دریافت می نماید. نمایندگان می توانند توزیع کننده و یا تولیدکننده باشند.
  • نمایندگان فروش سیار: شرکت می تواند نمایندگان خود را از داخل کشور در زمان های خاصی برای فعالیت بازرگانی به خارج بفرستد.
  • شعبه فروش در خارج: یک دفتر فروش خارجی به تولیدکننده امکان می دهد که در بازار خارجی حضور بیشتری داشته و برنامه هایش را بهتر کنترل کند. دفتر فروش، مسئولیت فروش و توزیع را به عهده گرفته و ممکن است فعالیت مربوط به انبارداری و تبلیغات برای فروش کالاها را نیز انجام دهد.
  • بخش صادرات در داخل کشور: مدیر فروش متخصص در امر صادرات، با چند دستیار کارهای مربوط به صادرات را انجام می دهد و کمک های لازم را در مواقع لزوم به بازار صادراتی عرضه می کند.
  • سفارش پستی: بعضی از مواقع شرکت ها از طریق پست اقدام به فروش محصولات خود می نمایند. بدین ترتیب که خریدار فرم مربوط به محصول را که از طریق دفاتر پست یا از طریق روزنامه به دست آورده پر نموده و همراه با فرم فیش واریز پول به مقصد شرکت ارسال می نماید.
  • صادرات از طریق پیله وران در بازارچه های مرزی کشور.
  • صادرات از طریق شرکت های تعاونی مرزنشینان.

ب. صادرات غیرمستقیم: صادرات غیرمستقیم بیشتر میان شرکت هایی که تازه به فکر صادرات افتاده اند، متداول می­باشد. در این نوع از صادرات به سرمایه کمتری نیاز است و شرکت اجباری به استخدام فروشندگان یا اجرای قراردادهای مختلف در خارج از کشور ندارد، همچنین ریسک کمتری متوجه صادرکنندگان است. صادرات غیرمستقیم خود به چند روش قابل اجراست:

  • شرکت های تجاری: این شرکت ها یک شکل گسترده تر از تجار صادرکننده می باشند که کالاهای مختلف را از تولیدکنندگان متفاوت خریداری کرده و آن ها را به بازارهای مورد نظر خود صادر می کنند. مهمترین شرکت­های تجاری در بازارهای مدرن امروزی، شرکت های ژاپنی هستند که سوگوشوشا نامیده می شوند. فروش از طریق این نوع صادرات، مانند فروش داخلی است با این تفاوت که به دلیل عدم کنترل و نداشتن اطلاعات بازار از ثبات کمتری برخوردار است.
  • شرکت های مدیریت صادرات: این واسطه موافقت می نماید در ازای دریافت وجهی کلیه مراحل مربوط به صادرات اعم از تبلیغات، تحقیقات، حمل و نقل و غیره را برای شرکت انجام دهد.
  • سازمان های تعاونی صادرات: این سازمان ها فعالیت های صادراتی را به نمایندگی از طرف تولیدکنندگان متعدد انجام می دهد.

مراحل انجام صادرات

انجام صادرات و فروش کالا و خدمات در بازارهای خارجی از ظرائف و حساسیت های خاصی برخوردار است، که عدم توجه به آن ها ممکن است سرمایه گذاری های انسانی و مالی را در این خصوص به هدر دهد. صادرات مانند هر کار تجاری دیگری نیازمند آینده نگری، برنامه ریزی، آشنایی با روش های علمی، تحرک لازم و جلب اعتماد خریداران خارجی است. مراحل صدور کالا را می توان به شرح زیر فهرست نمود:

  1. بازاریابی: اولین و مهمترین قدم در انجام صادرات است. بازاریابی یعنی شناخت بازارهای خارجی و راه های نفوذ به آن که دستیابی به این شناخت از طریق مذاکره با خریداران، استفاده از اطلاعات و آمارهای رسمی، شرکت در نمایشگاه های بین­المللی، تماس با رایزنان بازرگانی و همچنین استعلام از موسسات بین­المللی و مراکزی که در این مورد خدمات ارائه می دهند، امکان پذیر است. همچنین شناسایی کالاهای رقیب و کیفیت و قیمت آن ها در بازار مورد نظر و استفاده از روش های تبلیغاتی برای معرفی کالا نقش مهمی در موفقیت یک صادرکننده دارند.
  2. صدور پروفرما:  صادرکننده باید پروفرما یا پیش فاکتور را که حاوی مشخصات کالا و فروشنده آن است برای خریدار ارسال کند.
  3. تهیه و تدارک و بسته بندی: صادرکننده در این مرحله باید کالا را مطابق با توافق به عمل آمده بسته بندی نماید.
  4. تعیین ارزش گمرکی: ارزش گمرکی عبارت است از بهای خرید کالا در مبدأ به اضافه هزینه بیمه و حمل و نقل و باربندی و کلیه های هزینه های مربوط به افتتاح اعتبار یا واریز بروات و همچنین حق استفاده از امتیاز نقشه، مدل و علامت بازرگانی و سایر حقوق مشابه مربوط به کالا و سایر هزینه هایی که به آن کالا تا ورود به اولین دفتر گمرکی تعلق می گیرد که از روی سیاهه خرید یا سایر اسناد تسلیمی صاحب کالا تعیین و بر اساس نرخ ارز و برابری های اعلام شده از طرف بانک مرکزی ایران در روز تسلیم اظهارنامه خواهد بود.
  5. کسب مجوز صدور از ارگان ها و سازمان های ذیربط: پس از بازاریابی صادرکننده باید مجوز صدور کالا را از ارگان­هایی مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت، کشاورزی، بهداشت، سازمان ملی استاندارد و یا نهادهای دیگر کسب نماید.
  6. اظهار کالا به گمرک: در این مرحله کالا به گمرک حمل می شود و اظهارنامه خروجی یا صادراتی تنظیم و به گمرک ارائه می گردد. پس از ارزیابی کالا و پلمپ کردن بسته ها پروانه صادراتی اخذ می گردد.
  7. عقد قرارداد حمل و بیمه: صادرکننده با یکی از شرکت های معتبر حمل و نقل بین المللی قرارداد حمل امضا می­کند و همچنین کالا را تا رسیدن به مقصد بیمه می کند.
  8. دریافت گواهی بازرسی کالا: این گواهی که معمولا مورد درخواست خریدار است توسط موسساتی که موارد توافق طرفین قرار گرفته است، صادر می شود.
  9. صدور فاکتور و اخذ گواهی مبدا: صادرکننده در این مرحله باید فاکتور فروش کالای خود را صادر و به تایید اتاق بازرگانی محل برساند و اتاق بازرگانی در ازای ارائه تصویر پروانه گمرکی، تصویر بارنامه حمل و تصویر فاکتور فروش گواهی مبدا کالا را صادر خواهد نمود.
  10. ارسال کالا: صادرکننده جواز خروجی را به شرکت حمل و نقل تحویل می دهد و شرکت مزبور بر اساس آن بارنامه حمل صادر و کالا از گمرک بارگیری و به مقصد حمل می کند.      
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۸/۰۶
امیر بهادر بهادری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی